Peer-to-peer* кредитирането (партньорските кредитни платформи) ще обхваща над 36 милиона души

...
Peer-to-peer* кредитирането (партньорските кредитни платформи) ще обхваща над 36 милиона души
Коментари Харесай

Партньорските кредитни платформи ще обхващат над 36 милиона души до 2023 година

Peer-to-peer* кредитирането (партньорските кредитни платформи) ще обгръща над 36 милиона души до 2023 година, сочи изследване на Learnbonds.

Peer-to-peer платформите за партньорско кредитиране се трансфораха в подготвена опция на обичайните банкови заеми, предлагайки бърз достъп до пари в брой с преференциални условия. Заемането на пари единствено с едно тракване на мишката, без посещаване на банков управител, направи този способ за набиране на пари прелъстителен за потребителите.

Очаква се броят на заемите на потребителския партньорски пазар на кредитиране да доближи 31 милиона през тази година, нараствайки с 10,5% по отношение на миналата година.

Покриване на огромни разноски и съществуващи отговорности

Кредитното партньорство работи по друг метод от банка или кредитен съюз, когато приказваме за заеми. Тези платформи употребяват комплицирани логаритми, които разрушават композиция от данни, вариращи от кредитно минало до интензивност в обществените мрежи, с цел да свържат непосредствено кредитополучателите с кредиторите.

Този вид онлайн кредитиране е фокусиран най-вече върху кредитополучателите, които желаят да рефинансират съществуващия дълг с по-ниска рента. Но тези заеми се употребяват и за покриване на огромни разноски като медицински сметки, ремонт на жилища или задължения на студенти.

Стойността на peer-to-peer кредитирането се чака да доближи 93,5 милиарда $ през тази година, като набъбва с 8,4% спрямо предходната. Очаква се общият пазар на бранша да доближи стойност от 100,4 милиарда $ до 2023 година, което е скок с 40% спрямо 2017 година

Броят на хората, които употребяват този тип заеми, също се усилва през последните години. През 2017 година към 24,5 милиона души в международен мащаб са употребявали peer-to-peer заеми за финансиране на разноски. Прогнозите са този брой да се увеличи с 35% през 2023 година.

Средният размер на един peer-to-peer заем доближава 3 077 $ през предходната година.

Китай, Съединени американски щати и Англия като водещи играчи на пазара

Като най-големият обединен пазар в международната промишленост на fintech, Китай също държи най-значителния дял на пазара на peer-to-peer заеми. Данните пресмятат, че те се чака да доближат 64 милиарда $ през тази година.

Поради засиленото държавно контролиране, което разкри огромен брой измами, през тази година в Китай евентуално ще се затвори повече peer-ro-peer компании. През 2019 година броят на партньорските кредитни платформи падна до 343, или съвсем осем пъти по-малко от броят им през 2016 година

Въпреки че страната е изправена пред рецесия на peer-to-peer кредитирането, търсенето на онлайн заеми в Китай към момента е голямо.

Със стойност от 24,7 милиарда $, Съединени американски щати се класират като вторият максимален пазар за peer-to-peer кредитиране.

Броят на партньорските кредитни платформи в Обединеното кралство е третият по величина в света и ще доближи стойност от 1,8 милиарда $ през тази година. 

*Peer-to-peer съставлява разпределена мрежова архитектура, формирана от участници, които отдават част от своите запаси непосредствено разполагаем на другите мрежови участници без нужда от централна инстанция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР